Korzet v moderní době aneb prababičky by se divily

(aktualizováno dne 2.10.2019)

Když lidé slyší slovo korzet, evokuje jim většinou něco, co bylo nosným tématem viktoriánské éry, o které byla řeč v našem předešlém příspěvku, nebo něco, co se nosí jen do ložnice. Skutečnost je však jiná. Korzet se i v dnešní moderní

době stává čím dál běžnější součástí šatníků.


Profesionální návrháři často zařazují korzet jako prvek do svých módních přehlídek. Ačkoli jsou stále korzety uváděny na trh jako dráždivé prádlo pro dospělé hrátky, profilování se tohoto zajímavého kousku oblečení jako netradičního topu pro všední nošení je čím dál více patrné.

Nárůst popularity korzetů v módě obecně je částečně přisuzován rostoucí popularitě steampunk kultury. Pro nezasvěcené, steampunk je založen na principu kombinace stylu z časového období, kdy vyjely na koleje první parní lokomotivy, tedy prvků viktoriánského období doplněných o element moderní doby.

Ženy vyznávající styl steampunk začaly korzet nosit naprosto přirozeně. Ačkoli toto „hnutí“ zůstalo po dobu několika let většině společnosti utajeno, v poslední době zažívá obrodu. Prolíná se filmy, hudebními klipy i literaturou.

Moderní korzety mají schopnost vytvořit Vám sexy postavu, aniž byste musely podstoupit bolest jako viktoriánské ženy. Dnes si můžete vybrat z mnoha stylů a barev. Začátek nošení korzetů není třeba odkládat. Začněte s jedním. Budete  moderní a velmi sexy. Jednu nevýhodu to však má. U jednoho asi neskončíte. :-)