Dita von Teese

Dita_von_Tesse_z_Korzety-czBuďte sama sebou, všechny ostatní role už jsou obsazeny.“ (Oscar Wilde)

Moudrý citát použitý zároveň jako motto našich webových stránek zároveň přesně vystihuje okouzlující osobnost a femme fatale Ditu von Teese.

Jak se prostřední ze tří sester narozené v malém americkém zemědělském městečku ve státě Michigan podařilo dostat se do Hollywoodu a stát se světoznámou tanečnicí burlesky, nadšenou nositelkou korzetů, modelkou či návrhářkou spodního prádla a spolutvůrkyní parfémů a kosmetiky?

Renomé, které má nyní, je samozřejmě těžce odpracované. Nenarodila se se zlatou lžičkou v puse, ale její příběh se začíná odvíjet už v raném dětství, kdy se se svojí krásnou maminkou o víkendech nechávala unášet starými filmy z třicátých, čtyřicátých a padesátých let a obdivovala tehdejší krásu a styl slavných hereček jako Betty Grable, Mae West, Joan Crawford nebo Marlene Ditrich. Zamilovala se do jejich šarmu, elegance, nápadného líčení a dokonale upravených vlasů a už v té době pochopila, že i ona může pozměnit svůj vzhled, aby vyhovoval její přesné představě o kráse a umožnil jí tak žít svůj sen.

Krása je hlavním tématem života Dity von Teese. Jak sama říká: „Krása je mé umění. Snažte se Vaše_znaménko_krásy-Průvodce_světem_extravagantní_ženy_od_Korzety-czbýt úžasné! Krása-glamour-je kouzlo, zázrak, půvab, chování, šarm, jímž vyčníváme z davu. Být úžasná je umění.“

V oblasti krásy je Dita samouk a odvážná experimentátorka, která si postupně vytvořila a zdokonalila svůj typický styl, své poznávací znamení. Ano, patří k němu červená rtěnka, rudý lak na nehtech, úžasné vlny na havraních vlasech a samozřejmě piha na levém spánku. Nemá za sebou tým vizážistů a kadeřníků, své vlasy (původně blond!) si barví sama a před každým vystoupením se sama líčí i češe, což jí zpětně dodává pocit schopnosti, úspěchu, nezávislosti a sebevědomí. Svému stylu je naprosto věrná a to i v běžném každodenním životě. Nejde o velikost bankovního konta, ale o každodenní pozornost věnovanou svému vzhledu. Protože: „Život je lepší, když vypadáme dobře.“ Když budeme krásně vypadat, budeme se tak i cítit a naopak. Každý den můžeme udělat mnoho krůčků k tomu, abychom se cítily lépe a dobře vypadaly. Základem je pravidelné cvičení, zdravá strava a péče o tělo a pleť. Až v druhé řadě jde o make-up, úpravu vlasů a oblečení. Průvodcem a inspirací Vám může být její kniha Vaše znaménko krásy, kterou si můžete objednat i na našem webu zde.

Styl Dity von Teese je rafinovaný, velkolepý a extravagantní. Její poselství ale nespočívá v tom, aby ji ženy napodobovaly. Vyjadřuje přání, aby si každá z nás našla svůj osobní styl, kterým zanecháme své znamení ve světě. Sama ušla dlouhou cestu od prodavačky kosmetiky Shisedo a spodního prádla, přes tanečnici v nočním klubu až po světová pódia se svojí show. V současné době spolupracuje s mnoha módními designéry a tvůrci kosmeticky a parfémů. Sama je také sběratelkou mnoha pozoruhodností (starých parfémů, pudřenek, paruk, korzetů, atd.).

Nechme se každý den alespoň trošku inspirovat příběhem a ikonou stylu Ditou von Teese.

Jak sama říká: „Žít krásný život, je ta hlavní joie de vivre*!“

 

Odkaz na knihu: Vaše znaménko krásy - Průvodce světem extravagantní ženy


*joie de vivre – fr. radost ze života