Korzetový slovníček

Pokud si chcete pořídit svůj první korzet a tápete mezi pojmy používanými v této oblasti, přijde Vám možná vhod malý korzetový slovníček, který jsme pro Vás připravili. Zde je několik nejpoužívanějších výrazů vyskytujících se i na našem webu.

Bustier

Výraz pochází z anglického bust = prsy, poprsí. Můžete se s ním setkat i napříč českými internetovými stránkami. Ve vztahu ke korzetu si jej můžeme vyložit tak, že daný model bude „pečovat“ o Vaše vnady. Tzn., že Vám zvýrazní dekolt a zvedne poprsí.

Fascinátor

Sám název evokuje, co je účelem fascinátoru. Fascinovat, okouzlit a být Fascinátorzkrátka neodolatelná. Jedná se o doplněk korzetu v závislosti na stylu, který nositelka zvolí. Jedná se o různé kloboučky nebo třeba brky a květiny. Vyrábí se v nepřeberném množství barevných kombinací a můžete s nimi nádherně doplnit svůj korzet. Vrátíte se tak pomyslně do dvacátých let minulého století, do doby rozkvětu kabaretů a budete mít nezaměnitelný elegantní vzhled hvězd prvních černobílých filmů.

Krycí pruh látky

Nebo též destička. Jedná se kus látky ve tvaru obdélníku umístěný pod šněrováním. Může Vám krýt jinak odhalená záda. Samozřejmě jej můžete také otočit, pokud je žádoucí, aby byla záda vidět. U námi nabízených korzetů je většinou všitý, můžete se však setkat i s tím, že je ke korzetu jenom volně přidaný.

Overbust a underbust

Opět anglické výrazy. Over = přes, under = pod, bust (jak je uvedeno i výše) = prsy, poprsí. Používají se naprosto běžně i na českých stránkách a diskuzích. Českými ekvivalenty jsou „korzet nad prsy“ a „korzet pod prsy“.

Podvazkové klipy

Přijdou Vám opravdu vhod, pokud chcete svůj korzet doplnit také stylovými punčochami. S korzetem je spojíte navléknutím háčků do všitých oček. Každý korzet jich má pro podvazkové klipy nachystáno šest.

Srdíčkový střih

Jedná se střih korzetu do tvaru srdíčka, který učiní z Vašeho dekoltu magnet pro mužské oči. A Set bolerka s korzetem srdíčkového střihu zřejmě také pro závistivé oči ostatních žen, s tím je nutno počítat. :-) Je vhodný zejména pro dámy s větším poprsím. Alternativou k němu je korzet rovného střihu, který ocení naopak ženy, jež příroda tolik neobdarovala.

Waist training

Jedná se o techniku změny Vašeho pasu natrvalo.