Jak začít se stahovacím korzetem?

(aktualizováno dne 16.10.2019)

V populárním seriálu Sever proti Jihu byla hlavní postavou Scarlett O'Hara. Tato půvabná žena byla díky svému ukázkovému vosímu pasu předmětem závisti televizních divaček. Nabývaly pocitu, že tenkého pasu á la paní Scarlett nelze dosáhnout.

Současné stahovací korzety však předsudky odbourávají. I Vy si můžete užívat užaslých pohledů ostatních na Vaši siluetu.

Pro získání lepších kontur jsou vhodné jak klasické korzety, tak korzety pasové (pod prsy). Jestliže jste se rozhodla pořídit si stahovací korzet poprvé, doporučujeme začít s pasovým korzetem. Ano, oba plní naprosto stejný účel, ale kratší verze je při pohybu mnohem méně omezující než dlouhá. To Vám jako začátečnici umožní řádně se „připravit“ na klasický korzet.

První korzet by měl být o zhruba 12 cm menší, než je Váš obvod pasu (řiďte se uvedenými mírami při výběru velikosti korzetu v našem obchodě). Menší velikost rozhodně nevolte. Správným rozhodnutím je zvolit korzet s pružnějšími spirálovitými kosticemi, protože jeho nošení je pohodlnější než s plochými. Se stahováním začněte postupně. V průběhu času si jistě všimnete kýžených změn.

Stahování pasu korzetem není novým vynálezem, stále však sbírá body popularity na celém světě. Ubrat si pár centimetrů v pase bylo a je snem většiny žen.